Korzenne gruszki w czekoladzie z lodami truskawkowymi
Składniki
6 gruszek
1 szklanka wody
3 szklanki wina
laska cynamonu
5 goździków
10 ziarenek pieprzu
2 pomarańcze
tabliczka czekolady
lody truskawkowe BRACIA KORAL
Wykonanie
Zaskakujące połącznie korzennych i słodkich smaków.
- W garnku przygotowujemy korzenną marynatę, doprowadzając do wrzenia składniki: wino, wodę, laskę cynamonu, pieprz, goździki, sok z jednej pomarańczy, drugą pomarańczę pokrojoną w plastry.
- W międzyczasie obieramy gruszki ze skórki i w całości dodajemy do garnka, gotując jeszcze przez 8-10 minut.
- W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę.
- Na talerzykach układamy gorące gruszki i lody truskawkowe BRACIA KORAL, polewamy roztopioną czekoladą.