Naleśniki z serem i lodami truskawkowymi

Składniki

1 szklanka mąki pszennej

2 jajka

1 szklanka mleka

400 g rozgniecionych malin

1/4 szklanki wody

szczypta soli

3 łyżki masła

300 g twarogu tłustego

sorbet truskawkowy BRACIA KORAL

Wykonanie

Letni obiad na słodko. Naleśniki można podawać nie tylko z sorbetem truskawkowy, ale również  z lodami truskawkowymi BRACIA KORAL.



  1. Przygotowujemy ciasto na naleśniki: do dużej metalowej miski wlewamy mleko i wodę, wbijamy jajka. Następnie, stopniowo, dosypujemy cukier i mąkę, cały czas mieszając, by nie powstały grudki.

  2. W międzyczasie na patelni roztapiamy masło, po czym dodajemy je do masy naleśnikowej. Następnie do gotowego ciasta dodajemy rozgniecione maliny.

  3. Mieszamy twaróg z odrobiną cukru.

  4. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu.

  5. Usmażone naleśniki nadziewamy twarogiem i przekrawamy je na pół.

  6. Układamy naleśniki na talerzu. Podajemy je z sorbetem truskawkowym lub lodami truskawkowymi BRACIA KORAL.


Lodowe inspiracje

ZOBACZ WIDEO

Lodowe inspiracje

ZOBACZ INNE DESERY

Mus z orzechów włoskich

Pieczone marchewki z sorbetem

Lody z wykwintną nutą słonecznika

Tosty francuskie z chałki z lodami, jabłkami i czekoladą

Gofry z karmelizowaną marchewką, lodami i borówkami

Korzenne gruszki w czekoladzie z lodami truskawkowymi

Crumble z jabłkami i lodami

Racuchy z syropem klonowym i lodami słony karmel

Naleśniki z serem i lodami truskawkowymi

Makowiec na ciepło z lodami

Next